CHP, sokak hayvanları yasasının iptali için AYM'ye başvurdu

CHP, sokak hayvanları yasasının iptali için AYM'ye başvurdu

CHP, sokak hayvanlarına "ötanazi"yi öngören yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne dava açmasının ardından yaptığı basın açıklamasına hayvan hakları savunucuları da katıldı. Burada açıklama yapan hayvan hakları savunucuları yasa yürürlükten çekilene kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Hayvan hakları savunucuları sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu için Anayasa Mahkemesi önündeydi.

Hayvan hakları savunucuları bugün Anayasa Mahkemesi önünde sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu’nu protesto etmek için toplandı. CHP heyeti, 7527 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı. Hayvan hakları savunucuları CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın AYM önünde yaptığı basın açıklamasına dövizlerle katıldı.

Hayvan hakları savunucuları AYM önünde basın açıklaması da yaptı. CHP'nin basın açıklamasından önce toplanan kitle sloganlar eşliğinde sokak hayvanları yasasını protesto etti. Basın açıklamasında şu ifadeler yer verildi.

"Biz bu zulme, işkenceli ölümlere bir hayvansever olarak değil insan olarak kabullenmiyoruz. Bizler çocuklarımızı nefretle besleyen bir toplumun içinde yaşatmamak onlara refah ve huzur dolu bir gelecek bırakmak istiyoruz.

Onlar bizim sadece sessiz komşularımız. Her biri yaşadığımız sokağın veya oturup dinlendiğimiz parkın 4 ayaklı masumiyetleridir. Onların masumiyetinin sesi olmak insanlık görevimizdir. Sokaktaki tek masumiyet onlardır. Siz bu yasanızla onları değil sokakta yaşayan masumiyeti öldürmek istiyorsunuz."

15/08/2024

Keditörün Önerisi

Kedim Neden Isırıyor?

05.05.2023

Kediler bazen ısırma eğilimi gösterebilir. Kediciler iyi bildiği gibi bir anda koşup ...

Suçluluk Mu, Utanç Mı?

07.07.2023

Kediler büyüleyici canlılardır.  Bağımsız, zarif, yaramaz ve sevimlidirler. Bir kedi ...

Kediler Alemi

En 'Kedici Ülkeler'

24.07.2021

World Atlas'ta yayınlanan bilimsel bir istatistikte, dünyada ki kedileri evcil hayvan olarak ...

Dikkat Kedi Çıkabilir!

18.02.2021

Sivas Belediyesi örnek bir olaya imza atarak, şehrin birçok noktasına ‘Kedi çıkabilir’ ...

Kürküme Dokunma!

27.09.2021

Vahşice katledilen moda adı altında kullanılan savunmasız hayvanların kürklerinin hala ...