Cemaat istemediği için camiden atılan anne kedi ve yavruları koruma altına alındı

Cemaat istemediği için camiden atılan anne kedi ve yavruları koruma altına alındı

Mersin’in Toroslar ilçesinde, camiye sığınıp doğum yapan ancak cemaat istemediği için camiden atılan anne kedi ile yavruları, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

 

Anne kedi ve 3 yavrusu, Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi bünyesinde hizmetlerini sürdüren Kaşlı Bakımevi’nde ilk bakımları ve beslenmeleri yapıldıktan sonra, güvenli bir ortamda korunmaya alındı.

 

Sosyal medyaya yansıyan görüntüler sonrası hem Mersin, hem de şehir dışından birçok hayvansever sahiplenme için seferber oldu. Yavruların gözü açılana ve biraz büyüyene kadar Büyükşehir Belediyesi bakım ve koruma sağlayacak. Kediler daha sonra sahiplendirilecek.

 

NE OLMUŞTU?

Mersin’de camide vaaz kürsüsünün altına yavrulayan kedi, 'cemaatin ürkmesi nedeniyle' kediler cami avlusuna atılmıştı. Söz konusu görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

 

Kaynak: BirGün

12/03/2025

Keditörün Önerisi

Kediler Koruyucu Mudur?

21.09.2023

Köpeklerin en bilinen özelliklerinden birisi ırkından bağımsız olarak sahiplerine karşı ...

Kedinize Adını Öğretin

26.11.2021

Kediler özgür, bağımsız canlılardır. Eğitime köpekler kadar yatkın değillerdir. Yavru ...

Kahraman Kedi Bandit

08.08.2022

ABD'nin güneydoğusundaki Mississippi eyaletinde "bekçi kedisi", evinin soyulmasını önledi. ...

Kediler Alemi

Kediler Gözleriyle Konuşur

14.04.2023

Kedilerin her hareketi bir mesaj, her hareketi bir olaydır. Onlar gözleriyle adeta konuşur, göz ...

Kahraman Kedi

17.04.2021

Yavru kediyken bir kutuda nehre atılan kedi, onu kurtaran ve evine alan sahibinin epilepsi ...

Hayvanlar Aşık Olur Mu?

30.05.2023

Aşık olmak insanlara has bir duygu mudur? Hayvanlar aşık olabilir mi? Bilim insanları ...