Norveç, Kedilerin Enseden Tutularak Kaldırılmasını Yasakladı

Norveç, Kedilerin Enseden Tutularak Kaldırılmasını Yasakladı

Norveç Sağlık Bakanlığı hayvan hakları konusunda geçtiğimiz senelerde bir genelge yayınladı. Yayınlanan genelgedeki kurallara göre köpek sahipleri köpeklerini günde en az 3 kez gezdirecek, kedi sahipleri kedilerini ensesinden tutarak kaldıramayacak. Kurallara uymayanlara para cezaları verilecek ve haklarında dava açılabilecek. Evinde kedi köpek besleyenlerin daha iyi kontrol ve denetimi Gıda Maddeleri ve Hayvan Sağlığı Kontrol Dairesi tarafından sağlanacak.

DHA’da yer alan habere göre, Gıda Maddeleri ve Hayvan Sağlığı Kontrol Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Ole Fjetland: “Norveç olarak hayvan haklarını en iyi şekilde koruyan ülke olmak istiyoruz” dedi. Fjetland, kurallara uymayan hayvan sahiplerinin para cezası alabileceklerini haklarında suç duyurusunda bulunulması durumunda da dava açılabileceğini söyledi.

Genelgede yer alan kurallardan bazıları şöyle:
Kediler vurulmayacak, dövülmeyecek, ensesinden, derisinden veya kuyruğundan tutulmayacak, evde yalnız bırakılıp seyahate çıkılmayacak. Köpeklerin çok küçük alanlarda bulunması önlenecek. Bulunduğu yer, köpeğin kendi büyüklüğünden daha büyük, ayağa kalkıp yatabilecek, dolaşabilecek büyüklükte olacak. Her zaman içinde su dolu bir kabı olacak, günde en az üç kez gezdirilecek.

25/01/2023

Keditörün Önerisi

Kediler Alemi

Kedim Neden Su İçmiyor?

07.03.2023

Kedilerin uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için yiyeceğe, suya ve sevgiye ihtiyacı ...

Kedimi Yıkamalı Mıyım?

13.10.2022

Minik dostlarımız istisnalar dışında suyu pek sevmezler. Onları stres ve korkuya sürükler. ...

TATLI RÜYALAR

04.08.2023

Kedicilerin, tüylü dostları ile ilgili merak ettiği birçok soru var ve bu sorular arasında ...

KEDİCİKLER NASIL UÇUYOR?

07.08.2023

Yaz mevsimindeyiz. Yılın bu mevsiminde diğer zamanlara oranla daha sık seyahat ediyoruz. En ...