Meslek Liseleri Kedi ve Köpek Maması Üretecek

Meslek Liseleri Kedi ve Köpek Maması Üretecek

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 ilde meslek liselerinin içinde hayvan maması üretim tesisleri kurulacağını söyledi. İstanbul’da Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Özer, “Meslek liselerimiz toplumsal bir duyarlılık göstererek öğrencilerimizle bu mamaların hayvanlara ulaşmasına destek verecekler” dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kedi ve köpek maması üretim tesisi, kimya teknolojisi alanları ve yiyecek içecek alanı atölyesini ziyaret etti. Bakan Özer’e gıda atıklarını geri dönüştürerek kedi ve köpekler için mama yaptıklarını anlatan öğrenciler, bu mamaları sahipsiz kalan ve sokakta yaşayan canlar için deprem bölgesine gönderdiklerini söyledi.

Özer, kimya teknolojisi alanında ise dezenfektan ve kolonya üretimini yerinde inceledi. COVID-19 salgını döneminde de ihtiyaç duyulan ürünleri vatandaşlara ulaştıran Eyüp Sultan MTAL öğrencileri bu süreçte de deprem bölgesine yollamak üzere üretim yaptı.

YEMEK ATIKLARINDAN ÜRETİLECEK


Meslek liselerinin öğrencilerin yaparak öğrendiği okullar olduğunu belirten Özer, Bakanlığın verdiği desteklerle son yıllarda hem üretim kapasitelerinin hem de fikrî mülkiyet kapsamında alınan tescil sayısının arttığını söyledi. Yemek üretiminin meslek liseleri, öğretmenevleri, uygulama otellerinde yapıldığını belirten Özer şunları söyledi:

“Okul öncesi eğitim alan tüm öğrencilerimize ücretsiz yemek vermeye başladık ve böylece ücretsiz yemek kapasitesini 1,8 milyondan 5 milyona çıkardık. Mümkün olduğu kadar tüm öğrencilerimize ücretsiz yemek imkânını sunmak en büyük arzumuz ve bu yolda da adım adım ilerliyoruz. Yemek atıklarını değerlendirmek için de ilk olarak Konya’da bir meslek lisesinde gıda atıklarından hayvanlar için mama yapılması için makine üretildi. Ardından İstanbul’da bir başka meslek lisesine daha kurularak mama üretimi yapıldı. Amacımız 81 ilde hayvan maması üreten bu üretim hattının tüm okullarımıza kurulması ve öğrencilerimizi sadece insana değil; aynı zamanda çevresindeki hayvanlara da saygılı, onların ihtiyaçlarını karşılamaya duyarlı gençler yetiştirmek. Buradaki ilk üretimleri de deprem bölgesindeki hayvanlara il müdürlüklerimiz aracılığıyla ileteceğiz ve bu ayın sonuna kadar 81 ilde hayvan maması üretim tesislerini meslek liselerimizin içinde kuracağız. Meslek liselerimiz toplumsal bir duyarlılık göstererek öğrencilerimizle bu mamaların taşınmasına destek verecekler, hayvanlara mamaları ulaştıracaklar.”

07/04/2023

Keditörün Önerisi

Kedici Ol, Terk Etme!

19.07.2021

Bazı insanlar, kedici olmanın ona ömür boyu huzurlu, güvenli ve sevgi dolu bir ortam ...

Kediler Alemi

Kedi Doğası - Emek Ekşi

12.06.2022

Kediciler olarak, kedilerimizle geçirdiğimiz vakit bizlere onları tanıma ve anlayabilme yetisi ...

Kedi Zekasını Anlamak

20.05.2021

Geçenlerde 5 yaşındaki bir çocuğa neden kedileri sevdiğini sordum. "Çok tatlılar" diye ...

Kahraman Kedi Bandit

08.08.2022

ABD'nin güneydoğusundaki Mississippi eyaletinde "bekçi kedisi", evinin soyulmasını önledi. ...

Chinchilla Kedisi

30.05.2023

İran kedilerinin bir türü olan Chinchilla kedileri, zekası ve sakinliğiyle bilinmektedir. Uzun ...

Senin Adın Ne?

21.06.2023

Umursamaz tavırları ile bilinen kediler ile yaşamış hemen herkes, seslendiğimizde kulak ...

Tokyo’nun Dev Kedisi

09.07.2021

Tokyo’da Shinjuku Tren İstasyonu’ndan çıkanları meydandaki gerçekçi dev Calico kedi ...

Kediler Bizi Seçer Mi?

28.10.2022

Kediler rahat ve özgür olmadıkları ortamda yaşamak istemezler. Bu sebeple kedinizin yanınıza ...

En Çalışkan 5 Hayvan

09.08.2021

Bazı hayvanlar yorulmadan günlerce çalışabilir, önemli miktarda ağırlık kaldırabilir, ...

Muhabbet Kuşu Eğitimi

11.11.2021

Muhabbet kuşları varlıkları ile hayatımızı güzelleştiren, kendilerine has özellikleri ile ...