Yaşatmak için ayrılmayan bütçe öldürmek için kullanılacak

Yaşatmak için ayrılmayan bütçe öldürmek için kullanılacak

Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, sokak hayvanlarıyla ilgili yeni yasaya ilişkin “Yeni yasayla toplanan hayvanlar kayıt altına alınacak ve sahiplendirilinceye kadar barınaklarda kalacak. Fakat sahiplendirilmeyen hayvanların ötanazisi söz konusu yeni yasada. Yani daha önce hayvanları yaşatmak için ayrılmayan bütçe bundan sonra hayvanları ne yazık ki öldürmek için kullanılacak" dedi.

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, sokak hayvanlarıyla ilgili yeni yasayı değerlendirdi. Karabayoğlu, hiçbir sağlıklı hayvana ötanazi işlemi yapmayacaklarını vurgulayarak, yeni yönetimlerin yeni çıkan yasa ile buna zorlanmasından korktuklarını ifade etti.

Murat Karabayoğlu şöyle konuştu:

Şu anda yapılan değişikliğe göre daha önce belediyeler başıboş hayvanları alıp, kısırlaştırıp, aşılarını yapıp, parazit ilaçlarını yapıp, sağlık kontrollerini yapıp, numaralandırıp, kayıt altına aldıktan sonra bulundukları yere bırakıyorlardı. Bu yeni yasayla artık böyle olmayacak. Bu toplanan hayvanlar kayıt altına alınacak ondan sonra da sahiplendirilinceye kadar barınaklarda kalacak. Zaten ülke çapındaki barınakların sayısı belli. Belediyelerin bu konuda şimdiye kadar yapmış oldukları yatırımlar belli. Çoğu belediyenin barınağı yok. 2022 yılına kadar nüfusu 75 bini aşan bütün belediyelerin barınak yapma zorunluluğu vardı. Bu yılın 2024'ün sonuna kadar da diğer bütün küçük belediyelerin yapma zorunluluğu vardı. Fakat bu ne yazık ki şimdiye kadar yapılmadı. Belediyelerin bütçelerinden ayırmaları gereken büyükşehrin binde 3, diğer belediyelerin binde 5 oranındaki ödeneği bu iş için ayırmaları gerekiyordu. Şimdiye kadar bunlar yapılmadı. Fakat bundan sonra bu değişiklikle belediyelerin bu bütçeleri kesinlikle ayırmaları sağlandı. Aslında bu olumlu bir gelişme fakat sahiplendirilmeyen hayvanların ötanazisi söz konusu yeni yasada. Yani eğer bu şekilde olacak olursa daha önce sorunu çözmek için ayrılmayan bütçe, hayvanları yaşatmak için ayrılmayan bütçe bundan sonra hayvanları ne yazık ki öldürmek için kullanılacak.

07/08/2024

Keditörün Önerisi

Beyaz Saray'a Kedi Geliyor

28.11.2020

ABD’de 3 Kasım tarihindeki başkanlık seçimlerinde ipi göğüsleyen Demokrat aday Joe Biden ...

Kedi Korkusu Nasıl Yenilir?

17.09.2021

Kedi görünce çığlık atma hatta masaların üzerine çıkmaya kadar varan abartı davranış ...

Kediler Alemi

Kedinizin İsmi Ne Olsun?

28.10.2022

Kedinizle bir yola çıktınız, artık beraber yaşamaya karar verdiniz. Ama bir şey eksik minik ...

Kedi Zekası - Alp Akoğlu

21.01.2021

Eğer zekayı “bilgi alma, hatırlama ve sorunlara çözüm bulma” şeklinde tanımlarsak, ...