Evcil Hayvanlar Laboratuvarda Geliştirilen Etleri Yiyebilecek

Evcil Hayvanlar Laboratuvarda Geliştirilen Etleri Yiyebilecek

Birçok evcil hayvan sahibi, özellikle yemek söz konusu olduğunda, evcil dostları için en iyisini ister. SPINS'in yakın tarihli bir raporuna göre, köpek ve kedi sahiplerinin yaklaşık % 60'ı, evcil hayvanlarının beslenmesi konusunda endişe duyduklarını söylüyor. Bu endişelerden biri, çoğu zaman aşırı olduğu düşünülen, ancak birçok hayvan için önemli gibi görünen et tüketimiyle ilgili. 

Bu durum, Bond Pet Foods gibi firmaların, hayvansal tarımdan ete dayanmayan protein açısından zengin ürünler geliştirmek için aradıkları sebeplerden biri.

ABD’li şirket, mikrobiyal fermantasyon adı verilen bir işlem kullanılarak yetiştirilen, laboratuarda kültürlenmiş bir tavuk eti proteini geliştirdi. Araştırmacılar, tavuk DNA'sının iskelet kası proteinini ifade eden kısmını izole ederek bunu başardılar. Bu daha sonra maya ile birleştirilerek ve şeker, vitamin ve minerallerin beslendiği bir fermantasyon tankına yerleştirildi. Belli bir yoğunluğa ulaştığında, hücre kültürlenmiş protein, kediler ve köpekler için kullanılabilecek bir toz haline getirildi.

Bond Pet Foods'un kurucu ortağı ve CTO'su Pernilla Audibert, "Gönüllü hayvanlarla yaptığımız ilk testler çok umut verici oldu ve ürünün lezzeti ve sindirilebilirliği daha da iyileştirilecek" dedi.

Şirketin CEO'su Shannon Falconer, “Ailemizden biri olan kedilerimizi ve köpeklerimizi, kendimizin yiyeceğimiz standartların altında olan yiyeceklerle beslemek istemiyoruz” dedi.

Evcil hayvan maması üreticileri, laboratuvarda yetiştirilen etin besleyici faydalarını vurgularken, aynı zamanda tüketicilerin karbon ayak izini takdir edeceklerini umuyorlar. Aslında, bir Amerikan araştırmasına göre, hayvan üretiminin arazi, su, fosil yakıt, fosfat ve biyosit kullanımı açısından çevresel etkilerinin dörtte birinden evcil hayvanlar sorumlu olduğunu doğruluyor.

Şirket, geliştirilen yapay etten yapılan mamayı 2023'te piyasaya sürmeyi umarken, aynı zamanda laboratuvarda yetiştirilen diğer proteinlerin üretimi üzerinde de çalışıyor.

Kaynak: AFP

31/05/2023

Keditörün Önerisi

BİR MUCİZEDİR PATİLER

02.09.2023

Kedilerin fizyolojik özellikleri insanlarda ilgi uyandırır. Esnek ve atletik vücut yapıları ...

Kedilerde Hamilelik

24.03.2023

Hamilelik süresi 57 ile 67 gün arasında değişiklik gösteren kedilerin, hamile kalma yaşı ...

TAT MI KOKU MU?

16.07.2023

TAT MI KOKU MU? Kediler benzersiz burunlara sahiptir. Hatta öyle ki her kedinin burnu birbirinden ...

Kediler Alemi

Engelli Canlar İçin Villa

21.12.2021

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde belediye tarafından 80 engelli kedi için iki villa kuruldu. Soba ...

Ne Kadar Kedicisiniz?

19.03.2022

Bir internet sayfasında kedilerle ilgili ilginç bilgilerle olan test görünce, doğru cevapları ...

Kediniz Neden Mama İstiyor?

25.04.2023

Sizin de kediniz hep aç ve yemek yemek için miyav sesleriyle peşinizden ayrılmıyor mu? Gün ...

Kedi Nefesi - Ferhan Yüksel

04.05.2020

Yeryüzündeki bütün hayvanlar gibi kediler de diyafram nefesi ile solurlar. Ömrümüzün ilk ...

Kedim Neden Isırıyor?

05.05.2023

Kediler bazen ısırma eğilimi gösterebilir. Kediciler iyi bildiği gibi bir anda koşup ...