Enkazdan Kurtarılan Hamile Kedi Yavrularına Kavuştu

Enkazdan Kurtarılan Hamile Kedi Yavrularına Kavuştu

Depremlerin etkilediği Antep'in Nurdağı ilçesinde doğuma enkazda yakalanan kedi, Antep Hayvanat Bahçesi'nde gerçekleştirilen sezaryenle 3 yavrusuna kavuştu.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde AFAD ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sırasında depremin 11. gününde bir kedi enkazdan çıkarıldı.

Kedinin gebe olduğunu fark eden ekipler, durumu Gaziantep Hayvanat Bahçesi ekiplerine bildirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler’in de katıldığı operasyonda kedi, sezaryenle 3 yavru doğurdu.

“YOĞUN BAKIMDA KALIYORLAR”

Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürü Berna Sarıçiçek, “Göçük altında kaldığında doğum başlamış, korkudan doğumu yapamayınca AFAD ekipleri buluyor ve bizimle iletişime geçiyor. Burada da sezaryen gerçekleştirdik, bir yavrusu ölmüştü ama diğer 3 yavru ile anneyi kurtardık. Şu an serumla besleniyor. Henüz ağızdan beslenmeyi kabul etmiyor, yavrularıyla yoğun bakımda kalıyor. 15 güne kadar iyi olacağını düşünüyoruz” dedi. (AA)

24/02/2023

Keditörün Önerisi

Van Kedisi & Ankara Kedisi

23.04.2022

Türkiye’nin endemik canlıları olan ve tüm dünya tarafından tanınan Van kedisi ve Ankara ...

Kediler Alemi

Kedilerde Hamilelik Süresi

18.04.2023

Hamilelik süresi 57 ile 67 gün arasında değişiklik gösteren kedilerin, hamile kalma yaşı ...

Kedi Kumu Nasıl Bulundu?

26.05.2023

Kediler ve insanlar yüzyıllardır beraber yaşıyor. İkinci dünya savaşı sırasında ...