THY'nin Bodrum-İstanbul uçağında kedi kavgası
18.09.2024Türk Hava Yolları’nın Bodrum-İstanbul seferini yapan uçakta bulunan İbrahim Tatlıses’in ...
Ah yine sıkıntılı bir sabah. Duvar dibinden ağır ağır patilerimi sürüyerek yürümeye koyuldum.Günün bu saatlerini biz dört ayaklılar çok severiz.Çünkü etrafta iki ayaklı devler görünmez.Koca kamyonette henüz geçmemiş, kahverengi kapı önündeki çöp yığınlarını koklamaya başladım.Hım cezbedici bir koku var ama tırnaklarım poşeti yırtamıyor.Fakat beyaz kapının önündeki ziyafete kuyruğumu dikerek koştum. Buradan demek ki havlayan düşmanlarımız geçmiş, onların güçlü patilerine kimse karşı gelemez! Geçen gün beş kadarlardı. Onların ayak sesini duyan dostlarım hemen bahçelere, duvar üstlerine bende heyecanla ağaca tırmandım.Korkudan kuyruğum titrerken aşağıda havlamaya başladılar.Karşıdan sallanarak gelen iki ayaklıya, kulaklarını dikerek meydan okuyup ulumaya başladılar. İki ayaklı bağırarak kaçarken, ağaç tepesinde gülmekten az daha başlarının üzerine düşüverecektim. Onlar uzaklaşırken bizde saklandığımız yerden gülerek çıkmaya başladık. Sarman’ı bir görseydiniz sırtının üstünde yuvarlanıp durdu.Ancak sevgilisi Kontes’i görünce doğrulup tüylerini temizlemeye başladı.
Bulduğum kemik parçasını yalarken çok dikkatliyim.Zamanı hatırlayamadım ama bizim Kara Kuyruk boğazına kemik yapışıp dakikalarca debelenip durmuştu.Daha sonra gözleri camlaşıp vücudu kaskatı kesilmiş sokağın ortasında canını vermişti.Bizim miyavlamalarımıza çıkagelen iki ayaklı, koca bir taşı attı, taş başımı sıyırıp geçti.Korkuyla duvarların üzerinden Kara Kuyruğa bakıp durduk.Yanından geçenler başını çevirip hızla yürüyorlardı.Sonunda çöp kamyonu gelip onu götürünce arkasından son kez ağlayarak miyavladık.Arabanın altından çıkagelen Cılız yanıma yaklaştı.
-Üç gündür hiçbir şey yemedim.
-Bende bir kemik parçası yaladım işe yaramadı.
İkimizde o an başımızı karşı evin balkonundan süzülen dumana kaldırdık. Duman umurumuzda değildi, mis gibi et kokusuydu bizi heyecanlandıran. Cılız mavi gözleriyle bana döndü;
-Gidip balkonun altında miyavlayalım.
-Olmaz olmaz! Kafana bir şey yemeyi mi özledin? Gidip bekleyelim ama miyavlamak yok!
Kokunun büyüsüyle balkonun altında sessizce beklemeye koyulduk. Her şey yolundaydı ta ki huysuz tatlı tatlı miyavlayana dek! Sonra olanlar bizler için berbat bir durumdu.Üzerimize su döküldü.Tüylerimiz ıslandı, saatlerce yalamak zorunda kaldık.En çok Cılız titredi daha sonra Cılız’ı bir daha görmedik.
Güneş tam tepede parlarken, asfalt kupkuruydu.Yere bastığımda patilerim acıyordu.Yine de bir damla suya kavuşmak zorundaydım.Tüylerim kirli görünmeye, nefesim azalmaya başlamıştı.Arka sokaklara doğru ilerlerken, su sesini işittim.Neşeyle bahçesini sulayan iki ayaklıyı gördüm. O gözden kaybolunca bahçe içindeki su göletlerine dilimi dakikalarca batırdım. Kendime gelir gibi olduğumda öteki dostlarıma haber vermeyi de ihmal etmedim. Yer kurumadan yetişe bildiler mi Tanrı bilir.Su içmekten dönen Kesik Kuyruk’la karşılaştık.
-Canın hala yanıyor mu?
Kesik kuyruk başını yere eğdi. Pişman olmuştum ben bıyıklarımı oynatırken..
-Yanmıyor ama dengemi sağlayamıyorum. En kötüsü de duygularımı anlatamıyorum. Ah mutlu olunca yukarı kaldırdığım bir kuyruğum bile yok.
Gerçekten de önümden yürüyüp giderken üzgün mü? Kızgın mı? Anlayamadım. Bunları düşünürken yer sallanır gibi oldu bir yığın iki ayaklı yolun üst başına doğru koşuyorlardı.Bende arabaların altından onları takip ettim.Kısa saçlı iki ayaklı, uzun saçlı iki ayaklıya vuruyordu.Onu yerde sürüklüyor, tekmeler atıyordu.Tüm tüylerim havaya kalktı zıplayarak koştum.Ben Süslüm’ü hiç patilemedim.Onun tüylerini yalarım, rahat bahçelere götürür kuyruklarımızı birleştirerek dolaşır oynarız.Ben bunları düşünürken sarı tüyleri parlayan, irileşmiş Cesur hızla koşuyordu.Peşinden Sarman miyavlayarak koşuyordu ki, dört tekerli hızla Sarman’a çarptı.Biz başımızı kaldırdığımızda Sarman gökyüzünde uçuyor gibi olup, duvara hızla çarparak yere düştü.Araba gözden kaybolmuştu çok iki ayaklı vardı ama bize bakmadılar. Cesur’la ben yaklaştığımızda kuyruğu başına geçmiş gibi, ağzının kenarından, sarı tüylerinin beyazına doğru kan yol alıyordu. Sarman gözleri yavaşça kımıldatıp bana ve Cesur’a baktı. O anda son gücümüzle miyavlamaya başladık. Bizim sesimizi duyup gelen dostlarımız da bize eşlik edince hiç dinmeyen iki ayaklı seslerini bastırmıştık.Bir tanesi Sarman’a eğildi dokunmadan baktı ve yüzünü eğerek gitti.Sarman’ın gözleri camlaşmaya başlayınca Cesur’la ben dayanamayıp sessiz bir bahçeye atladık.Uzunca bir süre patilerimiz gövdemizin altında uyuduk.Uyandığımda oturmuş yalanıyordu bana bakınca sordum.
-Nasıl böyle temiz ve güzel oldun?
-Koklayarak uzaklara çok uzaklara gittim.
-Korkmuyor musun? İki ayaklılardan, Sarman’ı öldüren şeyden.
İki patisi çenesinin altında uzunca bir süre sustu, sonra başını kaldırarak devam etti.
-Orada her pati başı mama ve su var.
-Ya iki ayaklılar karışmıyor mu?
-Tam başımı mama kabına daldırmıştım ki. Bir sıcaklık hissettim. Koca bir şey başımı okşuyordu önce ürktüm geriye doğru çıkıp hırladım fakat başıma bir tüy düşmüşte beni gıdıklıyor gibi hissedince kendimi bıraktım.
-Onlar iki ayaklı değildir, karıştırmayasın!
-İnanmıyorsan birlikte gidelim.
Cesur ayaklanmış geriniyordu.Bende yüzümü yalayarak kalktım.Bahçe duvarından atlayıp duvar dibinden gitmeye başladık.Yokuşu tırmandığımızda ben dönüp aşağıya baktım.İki ayaklıların sesinden kulaklarım patlayacak gibi olunca hızlandım.
Şayet Cesur’un anlattığı ülke bu kadar güzelse, geriye dönüp tüm dostlarımı oraya götüreceğim. Şimdi elveda dostlarım, elveda Süslüm..
Türk Hava Yolları’nın Bodrum-İstanbul seferini yapan uçakta bulunan İbrahim Tatlıses’in ...
İnternetin sınırsız bilgisi, kedi sahiplerini zaman zaman umut dolu ama bir o kadar da ...
Solunum, organizmalar tarafından gerçekleştirilen en önemli işlevlerden biridir, bu şekilde ...
Ankara Büyükşehir Belediyesi, hayvan dostu projelere imza atarak örnek olmaya devam ediyor. ...
Tabi ki, büyük kedilerin yogilerin gözünden kaçması mümkün değil. Bu müthiş çevik, ...
Vancouver Adası North Island, Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi’nde gözetim altında olan yavru ...
İlk kez bir kedi ile yaşayacaksanız kedi bakımı hakkında bazı önemli bilgilere hakim ...
Kedilerin gözlerinin etrafı genellikle temizlenmeye ihtiyaç duymaz. Bununla birlikte basık ...
Lemurların, nesli tükenmekte olduğu için sayısı oldukça az ama bir o kadar da kıymetlidir. ...
Kedilerde birçok hastalığın ve sağlık probleminin en önemli belirtilerinden birisi ...
Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan ve 3 bin hektarı aşkın alanda etkili olan orman ...
Kedilerin vücudundaki en büyük organ aslında deridir. Kepekten de olumsuz etkilenebilir. ...
Benim bir kedim vardı. İsmi Halime.. Gördüğüm en anaç kedilerdendi. İlk ...
1. Yaşadığın her anın kıymetini bileceksin. 2. Tehlikelerden uzak ...
Son günlerde, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığına bilim insanı veteriner ...
Kediler dünyayı nasıl görür? Bilim insanları bu soruya kedilerin göz yapılarını ...
Kediler için beslenme sağlıklı bir hayat geçirmeleri için önemli bir husustur. Bir kap su, ...
Bilim insanları kedilerin çevreyi nasıl gördüğünü araştırdı. Araştırmalara göre ...
Kedilerde alerjiler veteriner hekimlik pratiğinde en sık karşılaştığımız ve hasta ...
Sokak hayvanlarıyla ilgili 'ötanazi' de içeren kanun teklifine karşı tepkiler sürerken, ...
Veteriner ziyaretlerinde evcil dostlarımız bazen fazlaca strese girebiliyor. Her şeyden önce, ...
Bu soruyu en çok iki grup kedici sorar. Birincisi kedi ile yaşamını paylaşmaya yeni başlayan ...
Irkçılığı, ayrımcılığı, ötekileştirmeyi, her türden şiddeti ve insani olmayan söz ve ...
Çocuklar hayvanları merak eder, onların peşinden koşar ve iletişim kurmak isterler. ...
Bazı kediler insanın yanına sessizce sokulur, bazısı uzaklaşır, bazısı patisini dizine ...
Zayıflama merkezinden kaçmaya çalışan şişman bir kedinin başarısız girişimi, ayakkabı ...
Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan "Gönüllü Pati" projesi kapsamında 1 yıl önce ...
Diye yazdım Facebook’a! Keşke yazmaz olaydım. Hepsi birbirinden duygu yüklü yüzlerce ...
Apartmanın içinde 15 kediyi beslediği için komşularıyla kavga ettiği iddia edilen oyuncu ...
Veteriner Hekim ve Köpek Davranış Eğitim Uzmanı Tarkan Özvardar tarafından oluşturulan ...
Araştırmacılar ilk kez evcil kedilerdeki farklı cinslerin kalan hayat beklentisini tahmin ...
Ankara kedilerine mirasları olarak sahip çıkarak, renkli Ankara kedilerinin gördüğü sokak ...
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da ...