New York’ta kedi ve köpek satışı yasaklandı

New York’ta kedi ve köpek satışı yasaklandı

ABD’nin New York eyaletinde evcil hayvan mağazalarında köpek, kedi ve tavşan satışı yasaklandı. New Yorklular bu hayvanları artık sadece barınaklardan sahiplenebilecek. 

 

Pazar günü yürürlüğe giren yasa, bu tür hayvanların perakende satışını tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bu düzenleme, özellikle köpek çiftliklerinde hayvanlara uygulanan kötü muamelenin önüne geçmeyi amaçlıyor. Bideawee Başkanı ve CEO'su Leslie Granger, “Köpek çiftliklerinden gelen köpeklere olan talep azaldıkça, daha az köpek acı çekecek” diyerek bu yasanın önemini vurguladı. 

 

Evcil hayvan mağazalarına yönelik bir diğer eleştiri ise, barınaklardaki kedi ve köpeklerin aşırı nüfusu nedeniyle barınaklardaki birçok hayvanın uyutulmak zorunda kalması. 

 

Best Friends Animal Society’nin 2023 verilerine göre, barınaklarda 415 binden fazla köpek ve kedinin yalnızca nüfus fazlalığı sebebiyle öldürüldüğü belirtiliyor. Yeni yasa ile bu sayının sıfırlanması umut ediliyor.  

 

Best Friends Animal Society’nin Yaşam Kurtarma Hizmetleri Müdürü Lexi Kaul, “2024 yılında 7 milyon kişinin evcil hayvan edinmesi bekleniyordu. Eğer bu kişilerin sadece %6’sı satın almak yerine barınaktan bir hayvan sahiplenirse, yerel barınaklarda kedi ve köpeklerin gereksiz yere öldürülmesini tamamen sona erdirebiliriz,” dedi.  

 

Kaynak: fox5ny.com

26/12/2024

Keditörün Önerisi

Kuşlarda Stres

30.10.2021

Hayatını tehlikeye atabilecek birçok başka patolojiye yol açabilen kuşlardaki stresi iyi ...

Kediler Alemi

Kediler Evcil Midir?

24.09.2021

Son genetik ve arkeolojik araştırmalar, ev kedilerinin düşündüğümüzden daha vahşi ...

Damdaki Kedi - Müjde Dural

29.12.2022

Tam yılını hatırlamıyorum ama 80’lerin ortaları ya da sonları filan. O zamanlar Üsküdar, ...

KEDİCİ AŞKINA ARA

EN YENİLER

TÜRKİYE'NİN KEDİ HASTANESİ

KEDİCİ FACEBOOK

KEDİCİ TWITTER